måndag 16 mars 2009

Tron på tecken

Jag tror på tecken. Tecken som på något vis visar vägen. Till exempel, gröna trafikljus hela vägen till jobb, innebär att det kommer bli en riktigt bra dag. Brist på parkeringsplats utanför en tillställning jag inte är helt säker på att jag borde gå till, betyder att jag inte borde gå dit. Ett erbjudande från en kompis om en singelkryssning i Stockholm i samband med ett annat ärende i huvudstaden, är ett tydligt tecken på att jag ska åka med.

Om man tror att allt har en mening, så dyker den upp förr eller senare. Den som söker finner. Den som frågar får svar. Vad man finner beror på vad man söker och det svar man får beror på frågan man ställer.

Man kan tycka att det är ansvarslöst att känna tilltro till tecken istället för att fatta helt rationella beslut. På sätt och vis styr jag dock själv min väg, trots att jag känner tilltron till tecknen, eftersom jag själv väljer vilka tecken jag tolkar och jag gör min egen tolkning av dessa tecken. Om jag hade valt en annan väg hade jag antagligen mött några rödljus. Om jag hade gått till tillställningen istället för att ta bilen hade jag inte behövt leta efter parkeringsplats och jag hade aldrig ifrågasatt om jag "borde" gå dit. Och hade jag inte velat åka på kryssningen hade jag kunnat hitta ett tecken på att jag skulle stanna hemma i Malmö just den helgen.

Jag var på casinot med min farsa och brorsa ikväll. Ett klockrent nöje för en teckentolkande singeltjej. En win-win situation. Har jag "otur i spel" tröstar jag mig med att jag äntligen kommer ha "tur i kärlek". Statistiken jag byggt upp under några år borde fått mig att tolka om just detta tecken, men icke. Obotlig optimist, javisst! En god vän sa till mig tidigare idag; jag hoppas du vinner ikväll! Eftersom det är samma vän som jag bokat in singelkryssningen med, trodde jag han menade för att han inte ska vara den ende singeln av oss när vi lämnar fastlandet om en månad. Men han menade tvärtom att om jag vann, visste han ju att jag skulle tolka det som att jag kommer ha otur i kärlek ett tag. Och då menade han att jag skulle fokusera mindre på det, och ana det som minst, och alltså äka chanserna att träffa någon. Så kan man ju också resonera.

Nu vann jag tyvärr inget ikväll.

På hemvägen ringde morsan som skulle visa nåt på videon för sina väninnor, och farsan fick förklara både vilken fjärrkontroll hon skulle använda och hur hon skulle göra. Vill jag bli beroende av en man?

Allt har en mening. Den här bloggen har flera. Välkommen till mitt Swanemärkta svammel.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar