onsdag 22 juli 2009

Fem små ord gjorde fotbollsfanatikern till hästtjej (iaf för en dag)

Ibland krävs det inte mycket för att man ska vara otrogen sin sanna passion och i helgen krävdes det bara fem ord för att jag skulle skippa fotbollen och bli hästtjej för en dag. Fem små, men icke desto mindre väl valda ord, ihopsatta till en slogan om Hansacompagniet i en tävling som de ordnat som sponsor till Falsterbo Horse show. Det är ännu oklart om jag och Fredrik vann för att vi var de enda tävlande men vi var lika glada ändå för VIP-biljetterna som tog oss in i helt ny värld.


Fredrik kliver försiktigt in på VIP-området.
Väl inne var Fredriks första spontana kommentar som speglade bådas känslor: "Undrar om folk ser på oss hur borta vi är?"
Om det inte syntes, så hördes det i alla fall för snart informerades vi om att det inte passade sig att varken göra vågen eller skrika "Ut med packet" under hästhoppningstävlingen.

Smålänningen avnjuter en äkta småländsk gratis-frukost; dvs med inte mindre än tre glas juice.
Efter frukosten började kändis-spottingen där Fredrik var på jakt efter Malin Banan, för oss andra mer känd som Baryard (han menade bestämt att det uttalas Banan i Småland. Någon som kan bekräfta eller dementera detta?). Malin identiferades snart med sin melon-mage och därefter spottades Peter Gustafson, mer känd som gay-bonden som sökte man istället för fru i senaste säsongen av det programmet. Länge trodde vi att han skulle få pris i tävlingen "Veckans hingst" men det gick istället till en för oss helt okänd häst. Inte för att vi kände till några hästar alls vid namn, men just "Veckans hingst" tycker man ju att man borde ha hört talas om.

Prisutdelning till "Veckans hingst" vars namn vi tyvärr redan har glömt.

Sedan påbörjade vi den sanna utmaningen med att försöka passa in på VIP-läktaren och bara genom att analysera och imitera hur och när de andra applåderade kom vi en bra bit på vägen.


Jag imiterar mannen bakoms applåd och känner mig som en i gänget.
Smålänningen likaså efter ett par glas vin.

Genombrottet för vår acceptans hos de andra hästmänniskorna på läktaren kom dock först och något oväntat när vi inhandlat vars sin vind- och vattentät jacka. Plötsligt gick vi från att ha varit gröna nykomlingar till rena trendsättare på VIP-sektionen då halva sällskapet av de äldre damer som satt vid vårt bort genast rusade iväg för att köpa likadana.


Lite mer varm i kläderna efter jackköp, skumpadrickande och programtittande.

Ny jacka garanterar tyvärr inte full koll. Här syns jag kolla åt helt fel håll, om man jämför med experten bredvid.
Damerna bredvid lärde oss både ett och annat om den här sporten och dess vett och etikett under dagen, och svarade vänligt på alla våra frågor. En fråga förblev dock obesvarad; och det var om den skygge kameramannen som stod snett framför oss var tysk eller inte?
Kameraman som verkade vilja vara anonym. Frågan är om han var tysk?

Frågan som ni vill ha besvarad är kanske vilka orden var som gav oss denna dag? Det var inte dessa, som dock var ett av de förslag vi valde mellan:
"Kvinna, man eller transa;
ska du ut och dansa?
Varför chansa?
Shoppa på Hansa!"
utan den här kortare och mer Hansa-anpassade varianten:
"Varför chansa? Shoppa på Hansa!"
Nu är det fotboll för hela slanten igen & jag är av förklarliga skäl mållös.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar