söndag 19 april 2009

En Elanga & ett gäng gnagare, tack!

Lördagskvällen tillbringades på Lilla torg i fotbollsintresserade vänners sällskap. Första barrundan blev en besvikelse när bartendern inte visste vad en torr cider var, och istället för att fråga en kollega eller ringa en vän, valde han att stirra på oss som om vi inte visste att all drickbar vätska faktiskt är våt. Efter denna incident kom vi på den briljanta idén att etablera egna drinkar och på temat "gamla MFFare som nya klassiker" inleddes kvällens uppdrag.

Första beställningen blev en "Elanga". Som tjej var jag dock lite rädd för att mötas av ett eventuellt slag mot käften om jag bad om detta så en manlig vän fick vara först ut. Efter att bartendern först undrade om vi ville ha Elangas telefonnummer (vilket jag i efterhand inte kan sluta fundera över om han verkligen har?) fick vi sedan förklara att en Elanga är kaffe med lite baileys på vänsterkanten och det jäkligt snabbt, toppat med grädde.
Därefter beställde jag en "Elanga utan grädde", på vilket bartenderna genast svarade: "Aha, en Elanga på diet?" och den kom ännu snabbare.
Avslutningsvis blev det en "Ijeh" och ett "gäng gnagare", alltså en något mörkare och inte lika söt (med whiskey istället för baileys) kaffedrink och ett glas nötter.

Haka gärna på och beställ dessa drinkar nästa gång ni är på Moosehead. Har ni tur så får ni bartendern som i alla fall numera vet vad åtminstone dessa drinkar är.


Från vänster: En Elanga, ett gäng gnagare, en Elanga på diet och en Ijeh.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar