onsdag 1 april 2009

Giget före 69an

Gjorde mitt 68:e gig ikväll. Efter två månaders avhållsamhet och onödigt mycket nytt material var det nästan som första gången. Och samtidigt nästan som 69an, då det kändes som om jag och publiken tog, gav och njöt av varandra precis som det ska va. Mitt i mitt mest desperata singelsnack hände nåt unikt: en person tycktes ragga på mig! Äntligen, efter 67 mer eller mindre bortkastade gig på singeltemat. Tyvärr var det en tjej, men jag imponerades ändå av hur hon lite försynt räckte upp handen och frågade om jag inte funderat på att ändra läggning. Jag försökte förmedla mitt nej på ett fint sätt genom att kolla om hon uppfyllde mitt (eller i alla fall min scenpersonlighets) största krav på en framtida partner: "Spelar du fotboll?" Skratt från publiken. Hon fann sig snabbt: "Jag kan börja..." Ja, vad svarar man på det? Jag bytte ämne och råkade i övergången säga: "Hörrni, jag gillar att prova nya saker..." Oopps. Ännu större skratt från publiken.

På söndag blir det gig 69 på Big Ben i Stockholm. Lite komiskt, då även oskulden offrades på just den klubben. Och på tal om oskulder så gjorde Victor Wattin Håkansson en grym debut på Dockan ikväll. Hans kompisgäng var dessutom precis som min favoritpublik; söta killar i sina bästa år. Hoppas vi ses igen!

Tack till A & A för ert skratt & stöd, och till min vän med den stora hunden som gjorde mig lite roligare ikväll...

5 kommentarer:

 1. Björn Tennfors2 april 2009 00:26

  Det var inte alls onödigt mycket nytt material. Det nya var ju hur lyckat som helst! Fortsätt gärna med det.

  SvaraRadera
 2. BigBen på söndag kanske då...roligt att testa något nytt ställe.

  SvaraRadera
 3. gerd.lundin@atria.se2 april 2009 15:39

  Du är magnifik, vacker, duktig, modig, framgångsrik och som slutpoäng ROLIG!! Tänk att få ett helt gäng skratta åt eget manus.
  Och var det inte nån här i köket som sa just det - du kanske ska byta läggning..........
  Nyfiken! Vem är din vän med stor hund? En trevlig blivande partner eller......?

  SvaraRadera
 4. Hallå Anna!

  Jag kör också på Big Ben på söndag, och jag blev också av med min oskuld där, och du var med då! Måste räkna efter, tänk om det även är mitt 69:e gig, vad gör vi då? ;-)

  Ska förresten vara toastmaster på Handels imorgon fredag, Enterprise Day, ska passa på att köra lite stand-up då också.

  Ses på söndag!

  Kram Johan

  SvaraRadera
 5. Tack allihopa!
  Björn, så länge jag är singel kommer jag ha gott om nytt material.
  Gerd, tyvärr inga planer på att byta läggning nu, men kanske om jag någon dag blir desperat. Eller mer desperat ska jag säga.
  Johan, riktigt kul att se dig på BB. Har länge varit ute efter ett nytt partytrick och din avslutning var verkligen inspirerande!

  SvaraRadera